Loading...
Menu

72η Διεθνής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

 

72η Διεθνής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Από τις 5 έως 14 Απριλίου το EuropeanYouthParliament (EYP) Γερμανίας διοργανώνει στο Μόναχο την 72η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη συμμετοχή 300 νέων από 36 χώρες.  Μεταξύ αυτών και η οκταμελής ελληνική εθνική ομάδα στην οποία συμμετέχει και η μαθήτρια του Ανατόλια, Δήμητρα Καρακιουλάκη.

Το κύριο θέμα της Συνόδου είναι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης, θέμα που κυριαρχεί στις δημόσιες συζητήσεις, διαμορφώνει και επηρεάζει τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των κρατών.

Η Σύνοδος διαμορφώνεται σε τρεις φάσεις: τη γνωριμία των συμμετεχόντων μεταξύ τους (teambuilding), την εργασία στις επιτροπές (committee work) και τη Γενική Συνέλευση (General Assembly). Παράλληλα, διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, όπως συναυλίες και εκθέσεις παραδοσιακών εθνικών προϊόντων. 

Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Janez Potocnik, Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Περιβάλλον, του Βαυαρού Πρωθυπουργού, Horst Seehofer, και του Δημάρχου του Μονάχου, Christian Ude. Όλες οι εργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο τελούνται υπό την αιγίδα του Γενικού  Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjorn Jagland.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead